Kook workshops

Koken of bakken bij jou thuis
Met een groepje samen iets koken of bakken is super gezellig. Je leert iets wat je later zelf ook nog een keer kunt doen. Ondertussen kun je bijkletsen, ‘teambuilden’ of gewoon een goede tijd hebben samen.
Het Hemelse Gerecht biedt verschillende kookworkshops aan. En het mooie is: we komen naar jou toe. Samen met vrienden, familie of collega’s kook of bak je in je eigen keuken onder de inspirerende leiding van Hemelse Gerecht-kok, Rico. Je hebt een gezellige tijd samen én iets lekkers te eten wat je zelf hebt gemaakt. Er is ruimte voor minimaal 6 personen en maximaal 10. Workshops worden altijd in overleg samengesteld. De koffie en thee is inbegrepen en na de workshop krijg je de recepten per e-mail toegestuurd.

       
Pasta

Leer zelf pasta maken.
Na deze workshop kun je thuis altijd verse pasta maken. Je krijgt de basisvaardigheden onder de knie én we maken er een heerlijke saus bij waarmee je kunt variëren. Aan het eind van de workshop staat er een lekker pasta gerecht op tafel om gelijk van te genieten.


Brood

Vers brood, nog een beetje warm, met een knapperige korst. En wat ruikt het lekker… Brood bakken is nog een hele kunst, maar met wat toewijding en goede instructies (en een beetje oefenen) lukt het iedereen om een mooi brood te bakken. In deze workshop leer je alle fijne kneepjes van het bakproces en besteden we aandacht aan gistbrood en zuurdesem brood.
Let op, u heeft een goede oven nodig!


Tapas

De van oorsprong Spaanse tapas heeft al vele harten veroverd. Dat is niet zo verwonderlijk want tapas zijn heel veelzijdig. Je kunt koude en warme tapas maken, met groente en vlees werken, iets presenteren in een schaaltje of aan een spiesje. En de maaltijd die je zo maakt bestaat uit allemaal minigerechtjes waardoor er een variatie aan smaken voorbij komt. Reken maar dat het smullen wordt aan het eind van deze workshop.

Culinaire Wijn proeverij

Wijn en spijs, een combinatie die tot vele verrassingen kan zorgen. In samenwerking met de Wijnkelder Almere, kan Het Hemelse Gerecht culinaire wijnproeverijen organiseren. Je proeft 6 tot 8 verschillende wijnen bij verschillende gerechtjes. Aan het einde van de middag of avond is het mogelijk om de wijnen die je hebt geproefd gelijk te kopen.
Deze proeverij kan ook op locatie gegeven worden.


Worst

Of je worst lust? Maar natuurlijk!
De volgende vraag is: welke worst vind je het lekkerst? In deze workshop leer je zelf worst maken. Je leert alle belangrijke stappen van het vlees voorbereiden, het toevoegen van kruiden en specerijen tot het vullen van het velletje. We maken twee verschillende soorten worst.


Kinderfeestje

Samen een pannenkoekentaart bouwen, cupcakes bakken of een thema-taart maken. Wie mag de lepel aflikken? We kunnen ook een heerlijke groentespies maken met gehaktballetjes. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kinderen zijn vaak handiger in de keuken dan wij denken.
We laten ze met elkaar leren hoe je lekker eten maakt.
Gezellige verjaardag verzekerd!
Vanaf 8 jaar.


Basics

Als je alle kookprogramma’s op tv ziet zou je denken dat iedereen wel kan koken. Maar dat is natuurijk niet zo en dat is helemaal geen schande. Wel handig en fijn om het te leren!
Dan kook je lekker voor jezelf en voor anderen. Je leert in drie lessen allerlei basis kooktechnieken.
Van het koken van een ei, tot de perfecte biefstuk. Wat is belangrijk bij het lezen van een recept en hoe stel je een lekker menu samen?
We nemen je mee in de geheimen van het koken… zodat er voor jou geen geheimen meer in de keuken zijn.   3 avonden


Pizza

Het Hemelse Gerecht is in het bezit van een originele hout gestookte oven. Daar kun je een goed vuur in stoken wat de hele over verhit tot zo’n 400 á 500 graden. Dan schuif je er een pizza in, nog even een keer draaien en in een paar minuten is je pizza klaar. Wil jij aan de slag met vuur stoken, een mooi pizzadeeg maken, de pizza vormgeven en bakken dan is deze workshop wat voor jou. De workshop wordt op locatie van Het Hemelse Gerecht gegeven en er kunnen max. 8 personen per keer aan deelnemen.

 

Vragen?
Heb je andere ideeën voor een workshop of vragen naar aanleiding van de workshops die het Hemelse gerecht aanbied, schroom niet en stel ze.
Voor alle workshops geldt dat wij ze geven in Almere & Amsterdam en omgeving